Ryhti Design - Tietoa meistä


Tietoa meistä Ryhti Design

Vuosi 2020 oli hyvin poikkeava vuosi. Ihmiset alkoivat tekemään entistä enemmän etätöitä. Työergonomiaan on jo pidempään kiinnitetty huomiota varsinkin työpaikoilla, mutta sen rooli on jäänyt vähemmälle huomiolle etätöiden seurauksena. Monet joutuivat ostamaan täysin uudet kotitoimistovälineet, kuten työpöydät ja työtuolit, jolloin ergonomiaan ei ole välttämättä osattu kiinnittää samalla tavalla huomiota. Me halusimme kehittää yksinkertaisen, helpon ja tyylikkään istuimen, joka sopii niin työtuoliksi, kuin myös sisustuselementiksi. 

Yhdysvalloissa ja muualla Euroopassa erilaiset kankaalla päällystetyt istuinpallot ovat saaneet osakseen hurjaa suosiota, mutta suomalaista merkkiä ei vielä ollut olemassa. Useissa suomalaisissa työpaikoissa onkin nähty perinteisiä muovisia jumppapalloja istuimina, ja monet ovat kokeneet sen selälle parhaimmaksi istuimeksi. Kuitenkin muovinen pallo on saanut osakseen paljon kritiikkiä sen epämieluisan ulkonäön vuoksi. Tämän ongelman ratkaisemiseksi syntyi kesällä 2021 Ryhti Design -istuinpallot, joita voi kutsua myös Ryhtipalloiksi. 

Perinteisellä tuolilla istuminen on hyvin passiivista, kun asento lasahtaa herkästi löysäksi eikä vatsa- ja selkälihakset ole aktiivisina. Pallolla istuminen ehkäisee kumpaakin näistä ongelmista, kertoo mm. liikuntafysiologi ja liikuntatieteen tohtori John P. Porcari. Tärkeää on kuitenkin pitää säännöllisiä taukoja myös pallon päällä istumisesta ja nousta esimerkiksi seisomaan, ihan kuten kaikessa istumisessa. 

Tarkempaa tietoa terveellisestä istumisesta löydät blogikirjoituksesta "Miten saada ergonominen työasento".