Miten saat ergonomisen työasennon? Lue vinkit istuinpallon käyttöön!


Ergonominen työasento Ryhti-istuinpallolla

Tuntuuko sinustakin siltä, ettet tahdo löytää hyvää työasentoa tai ryhti saattaa kesken päivän ja pitkien palaverien aikana olla vähän miten sattuu? Ryhti-istuinpallon avulla varmistat sen, että ryhtisi pysyy hyvänä koko työpäivän ajan. Näin pysyt virkeänä, ehkäiset niska ja hartiaseudun kipuja sekä vahvistat suorastaan huomaamattomasti keskivartalon lihaksia.

Olemmekin tähän koonneet parhaat vinkit siihen, miten juuri sinä saat parhaan mahdollisen työasennon, käyttämällä Ryhti Design istuinpalloa!

  • Säädä työpöytäsi niin, että kätesi ovat pöydän kulmaan nähden 90 asteen kulmassa ja asettele hiiri ja näppäimistö niin, ettei sinun tarvitse kurotella niitä, vaan kädet pysyvät koko ajan rentoina.
  • Säädä tietokoneesi näyttö niin, että silmäsi ovat näytön yläreunan tasalla, jolloin pystyt rennosti katsomaan näyttöä hieman alaspäin, eikä niskasi rasitu.
  • Istu Ryhti Design istuin pallon päällä selkä suorassa ja nouse välillä seisomaan työpäivän aikana, venyttele, kävele ja vaihtele hyvin usein asentoa.

Monesti kuvitellaan, että istuinpallon ovat vain työtätekeville aikuisille, joilla saattavat helposti paikat kipeytyä huonosta istumisesta ja lapset voivat istua huoletta, missä tahansa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Ryhti-istuinpaloa voivat käyttää myös lapset ja nuoret, tietokoneen ja pelien ääressä. Istuinpallon käyttäminen nimittäin parantaa huomattavasti keskittymiskykyä, vaikka läksyjen teossa. Istuinpallon käyttö siis auttaa paitsi keskittymään, mutta se myös vahvistaa kehon syviä lihaksia ja pitää ryhdin jämäkkänä.

Parhaimmassa tapauksessa istuinpallon avulla voit ehkäistä selkäkipuja, sillä vatsa- ja selkälihaksesi vahvistuvat pelkästä istumisesta. Mitä aikaisemmin opettelet käyttämään istuinpalloa esimerkiksi tietokoneen ääressä, sitä paremmat hyödyt siitä saat.