Mikä on istuinpallo ja miksi se on suosittu?


Istuinpallot (tunnetaan myös nimillä “istumapallo” tai “kangasverhoiltu- tai päällystetty jumppapallo") ovat nousseet maailmalla suureen suosioon viime vuosina, kun yhä useampi on kokenut jumppapallolla istumisen olevan selälle parempi vaihtoehto. 

Jumppapalloja käytetään siis usein työtuolina. Ne ovat edullisia ja näppäriä, mutta niitä ei ole kuitenkaan suunniteltu istumistarkoitusta varten. 

Istuinpallo taas on istumiseen suunniteltu pallo, joka koostuu jumppapallomaisesta sisäpallosta sekä kangasverhoillusta pallon päällisestä. Voit ajatella sen olevan ikään kuin paranneltu ja kauniimpi versio perinteisestä jumppapallosta.

Ryhti Design -istuinpallon pohjassa on lisäksi kumikehikko, joka auttaa pitämään palloa helpommin paikoillaan. Siinä on myös kahva, jonka avulla palloa on helppo siirtää paikasta toiseen. 

Miksi monet kokevat jumppa- ja istuinpallot paremmaksi tavaksi istua?

“Oon kyllä niin tykästynyt tähän mun uuteen työtuoliin. Sopii paljon paremmin tällaiselle selkäkipuiselle ja kangaskin on oikein kaunis. Tai eihän tää mikään tavallinen työtuoli ole... vaan istuinpallo.” -Sirpa

Monet istuinpallon käyttäjät ovat kertoneet pallolla istumisen sopivan selälle paremmin. Istuinpallon muita hyötyjä ovat muun muassa:

  • “Tuo pientä liikettä kehoon samalla kun istuu, mikä estää lihaksia passivoitumasta”
  • “Pallolla istuminen aktivoi keskivartalon syviä lihaksia” 
  • “Istuminen ikään kuin huomaamatta pakottaa kehon olemaan ryhdikkäämmässä asennossa”

Istuinpallon tehon salaisuus piilee siis liikkeessä. Pallolla istuessa tulee automaattisesti tuettua istumista jaloilla, joka auttaa pitämään selkää suorassa ja näin aktivoimaan samalla keskivartalon syviä lihaksia. 

Lisäksi pallolla tasapainottelu tuo jatkuvaa pientä liikettä kropalle, jonka on todettu olevan erityisen hyödyllistä keholle istuessa. Juuri lihasten passivoituminen onkin se syy, miksi pitkäaikainen istuminen on pahaksi. 

Vaihtelu virkistää, myös istumisessa

Istuinpallolla istuminen kuluttavaa luonnollisesti enemmän energiaa kun lihakset aktivoituvat. Tämän vuoksi on täysin normaalia, että pallolla ei välttämättä jaksa istua hyvässä ryhdissä koko työpäivää alusta loppuun. 

Välillä kannattaakin nousta seisomaan ja vaihtaa työasentoa! Hyvänä nyrkkisääntönä tauon pitämiselle ja työasennon vaihtamiselle on silloin, kun selkä alkaa painua notkolle. 

Minkälainen istuinpallo kannattaa valita?

Perinteinen jumppapallo sopii hyvin istumiseen, jos budjetti on se tärkein kriteeri eikä pallon ulkonäöllä ole niin suurta merkitystä. Jumppapalloa voi luonnollisesti käyttää myös jumppaamiseen! 

Jos taas etsit kaunista, juuri istumistarkoitukseen suunniteltua palloa, niin kannattaa valita laadukas kangaspäällysteinen istuinpallo. Siihen suosittelemme meidän Ryhtipalloa

Ryhti Design istuinpallot ovat Suomessa suunniteltuja, laadukkaita ja tyylikkäitä istuimia. Olemme panostaneet käyttömukavuuden lisäksi tuotteen ulkonäköön, jotta pallo sopii kauniisti mahdollisimman moneen sisustukseen. 

Tällä hetkellä meillä on myynnissä 5 eri värivaihtoehtoa: 

Kokeile ja ihastu. Ja vaikka Ryhtipallot ovatkin saaneet erinomaista palautetta asiakkailtamme, niin ymmärrämme kuitenkin, että kaikille pallolla istuminen ei sovi. 

Tämän vuoksi sinulla on aina 14-päivän ilmainen palautusoikeus, jos koet, että pallo ei ollut sinua varten :)